tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Kurum İçi Eğitim Akademisinin Oluşturulması

Şirket Akademisi Önemi

Kurumun bulunduğu sektörün swot analizi yapılarak eğitim sürecinin ve ölçümlerinin tasarlanması, bu aşamada danışmanlık hizmetinin yapılmasını içermektedir.

1-Şirketin kurum içi Akademiden beklentileri netleştirilmeli

2- Şirketin beklentileri ve organizasyon yapısı -doğrultusunda çalışan kadrosunun oluşturulması

3-Birimler arası iş birliği sağlanmalı

4- Akademinin kurum içinde doğru tanıtılması

5-“İletişim ve Pazarlama Stratejisi” iyi aktarılmalı

6-Uzaktan Eğitim politikaları oluşturulmalı, sistemleri belirlenmeli

7-Eğitim çıktıları oluşturulmalı,

8-İç eğitmenler yetiştirilmeli

9-Akademi bütçesinin oluşturulması

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Görev ve İş Akışlarının Oluşturulması

Kurum Hafızasının Önemi

Görev tanımları sayesinde hangi pozisyon ne işi yapıyor, görevin yapılabilmesi için gerekli olan nitelikler nelerdir ve bu görevde çalışacak olan personelin görevin gerekliliklerini yerine getirebilmesi için hangi yetkinliklere gereksinim duyulmaktadır. Sorularının cevaplandığı çalışmadır. Görev tanımları sayesinde kurumun çalışandan beklentisi net hale gelmektedir.

İş Akışları sayesinde görev tanımlarda bulunan her bir maddenin yerine getirebilmesi için gerekli adımlar çıkarılır, Bu gerekliler uygulanırken kullanılması gereken sistem ve evrak girdi çıktıları belirlenir ve İş akışları sayesinde aracılara gerek kalmadan bilgi doğrudan aktarabilmektedir. Böylelikle kurum hafızaları oluşturulabilmektedir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Organizasyonun Şemalarının Oluşturulması

Kurumlarda Organizasyon Şemasının Önemi

Sağlıklı bir iç işleyişinin başında organizasyon şemasının oluşturulması gelmektedir. Organizasyon şemaları kurumun departmanın nasıl yapılandığını özet bir şekilde sunar. Organizasyon şemaları sayesinde kurum içinde ki çalışanların kariyer planı yol haritası oluşturulmuş olur. Organizasyon şemaları kurumun gelecek hedefleri ve mevcut yapıları göz önüne alınarak oluşturulur. Kişiye özel değil kuruma özel hazırlanır. Kurumun büyük resmi çıkarılır ve kurumun gelecek hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan kadro belirlenmiş olur. Organizasyon şemaları olmadan kurumda görev tanımları oluşturma, performans değerlendirme, ücretlendirme çalışmaları, yetenek yönetimi çalışmaları sağlam zemine oturmaz.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Norm Kadro Analizlerinin Yapılması

Minimum Çalışan Sayısının Belirlenmesi

Kurumların verimli çalışabilmesi için iş süreçlerinin belirlenmesi ve organizasyon yapılarının belirlenmesidir. Norm kadro analizleri kurumun tamamının veya bir bölümünün iş süreçleri için ayrılan iş gücü miktarını ve potansiyel iyileştirme fırsatlarını belirler. Daha sonra nasıl bir organizasyon şemasına ihtiyaç var. Verimlilik için kaç kişiyle çalışılması gerektiğini tespit eder.

Kurumlara Faydaları;

  • İş verimliliğinin artması sağlar,
  • Doğru personel sayısı ile personel maliyetlerinin azalmasını sağlar,
  • İşin niteliklerinin doğru belirlenmesi ve doğru personelin temin edilmesi sağlar.